Specialist in Rhododendrons

Rhododendron kwekerij Olaf Nijenkamp

De Rhododendron is van nature een bosplant, die het beste tot zijn recht komt onder een bladerdek van bomen. Onder deze omstandigheden kweekt de familie Nijenkamp al meer dan 50 jaar (bos) Rhododendrons.

Op een 4 hectare grote boslocatie worden de Rhododendrons in verschillende varieteiten succesvol gekweekt en uitgezet, zodat ze uiteindelijk de kwaliteit en de grootte hebben om mooie volwaardige wolken te creëren die bedoeld zijn voor een  oprijlaan of voor de inrichting van een bostuin. Kennis over groei, bloei, bemesting en beplanting luisteren nauw als het gaat om Rhododendrons. De jarenlange ervaring en vakkennis maken van ons inmiddels een veelgevraagde specialist bij aanleg en onderhoud van Rhododendron ‘wolken’ in lanen, aanleg van (exclusieve) tuinen of herstel van percelen.

De sterke punten van de Rhododendron

  • Rhododendrons zijn sterke planten en jaarrond groen
  • Rhododendrons kennen geen trend, ze zijn tijdloos mooi
  • Rhododendrons zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, vorstresistent
  • Rhododendrons staan al eeuwenlang bekend om haar bloemenpracht in het late voorjaar
  • Rhododendrons kun je gemakkelijk snoeien
  • Met Rhododendrons creëer je snel een exclusieve haag
  • Rhododendrons verdragen goed schaduw en zon

 

Maak een afspraak om zelf je Rhododendrons uit te zoeken

De maten van de Rhododendrons variëren van 80 cm – voor bijvoorbeeld vakbeplanting – of prachtige solitaire Rhododendrons van meer dan 3 meter hoog. Er is veel variatie in kleur en soorten Rhododendrons aanwezig. Veel maten en soorten zijn op aanvraag leverbaar. De Rhododendrons kun je als hovenier, maar ook samen met je eindklant, bezichtigen en uitzoeken. Olaf Nijenkamp is de specialist in bos Rhododendrons als het gaat om aanleg, onderhoud en verplanten.

De ideale groei omstandigheden voor een sterke en gezonde plant

De Rhododendrons worden vanaf plantgoed geplant in de volle grond. We kweken diverse grootbloemige Rhododendrons. De Sallandse grond staat bekend om haar fijne zandgrond. Een bodemdek van bladeren en voldoende licht en lucht tussen de bomen zorgen voor de juiste omstandigheden voor de groei van de Rhododendron struiken. Regelmatig beoordelen we de planten op groei. We zorgen indien nodig voor een tijdige verplanting en we knippen de planten tot een fijn vertakt gestel; Alles om een sterke en gezonde plant te vormen die geschikt is voor herplant in tuinen en parken.

Meerstammige Rhododendrons

Steeds vaker zien we een aanvraag voor meerstammige volwassen Rhododendrons. Een bijzondere en opvallende solitair voor (exclusieve) tuinen. Deze grote Rhododendrons worden geselecteerd op grillige stammen of mooie symmetrische stammen. De planten worden vervolgens geknipt en gesnoeid tot de juiste hoogte, zodat een mooie dichte kroon ontstaat.